Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2020

Перед Законом відповідатиме майстр лісу, який завдав державі збитків на понад 4 млн грн

За погодженням з прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно майстра лісу за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як раніше повідомляв начальник управління прокуратури області Іван Тарасов, досудовим розслідуванням встановлено, що на території Володимирівського лісництва ДП «Гутянське лісове господарство» здійснювалась незаконна порубка лісу.
 
27-річний майстер лісу, будучи посадовою особою, несумлінно ставлячись до своїх прямих обов’язків та неналежно їх виконуючи, не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства, яке йому було ввірене. Внаслідок цього  у Володимирівському лісництві ДП «Гутянське лісове господарство» невстановлені особи упродовж серпня 2019 р. – лютого 2020 р. незаконно вирубали та вивезли 444 дуби. На порубку цих дерев лісорубні квитки не видавались.
 
Сума шкоди, заподіяної державі, складає понад 4 млн грн.
 
Згідно ч. 2 ст. 367 КК України, вказаному посадовцю загрожує покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Вказане кримінальне провадження розслідувало територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід здійснювало Управління стратегічних розслідувань у Харківській області ДСР Національної поліції.
 
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2344