Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

Завершено спецрозслідування стосовно колаборантки, яка будувала кар’єру при окупантах (ФОТО)

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 53-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації селища Ківшарівка Куп’янського району місцева мешканка добровільно погодилась працювати на ворога. У червні 2022 року жінка обійняла посаду «и. о. начальника управления труда и социальной политики военно-гражданской администрации Купянского района», про що було видано наказ так званого «и. о. начальника управления труда и социальной политики военно-гражданской администрации Купянского района».
 
Колаборантка займалась видачею наказів, прийомом, перевезенням та зберіганням грошових коштів, а також вела облік товарно-грошових звітів.
 
Свої повноваження обвинувачена виконувала до деокупації району у вересні 2022 року, після чого втекла. Наразі її оголошено у розшук.
 
Жінку судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді м. Харкова.
 
Досудове розслідування проводили слідчі Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
Обвинуваченій загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 87