Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

Вирок суду отримав шанувальник СРСР, який на просторах інтернету підтримував рф та «лайкав» дописи про побажання смерті українцям (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення Харківської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним чоловіка за фактом поширення, а також публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірним, заперечення збройної агресії рф проти України та за фактом незаконного придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. ч. 1, 2 ст. 436-1, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2, ч. 1 ст. 263 КК України).

Прокурори довели, що мешканець села Липкуватівка Харківського району систематично поширював на особистих сторінках у соціальних мережах дописи на підтримку рф.
 
Крім того, він активно репостив публікації з символікою комуністичного тоталітарного режиму.
 
Наприклад, в одному з поширених дописів обвинувачений зізнався, що «любит Россию». А далі було вказано: «Смелая русская девушка 9 мая в Мюнхене взяла в руки наш, российский флаг и станцевала «Калинку» на фоне орущих ей в след жовто-блакитных бешенцев, собравшихся, чтобы испортить наш священный праздник Победы». Також обвинувачений ставив лайки на дописи про те, щоб «бандеровцы сдохли, а украинские земли сровняли с землей».
 
Проте і на цьому злочинна «кар‘єра» чоловіка не закінчилась. У себе двома він незаконно зберігав набої.
 
У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину визнав та пояснив, що «не до кінця розумів наслідки своїх дій».
 
Рішення виніс Нововодолазький районний суд Харківської області. За сукупністю злочинів чоловіку призначено покарання у виді пʼяти років одного місяця позбавлення волі.
 
Досудове розслідування проводили слідчі відділу поліції №3 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 121