Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2024

Намагались побудувати кар’єру правоохоронців при окупантах — викрито двох колаборантів (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

 

Один з підозрюваних — 47-річний мешканець Куп’янська. Під час окупації міста в липні 2022 року він добровільно вирішив працювати на ворога та став «полицейским взвода патрульной службы УВД ВГА Харьковской области», уклавши договір з окупаційною адміністрацією.
 
У серпні 2022 року колаборант перевівся на посаду «полицейского (водителя) 2 отделения отдельного взвода патрульно-постовой службы полиции Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск) Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области»). За роботу на ворога «правоохоронець» отримував 40 тисяч російських рублів щомісячно.
 
Другий підозрюваний — чоловік віком 27 років, який мешкав у селищі Куп’янськ-Вузловий. У липні 2022 року він добровільно обійняв посаду «и. о. помощника следователя следственного отдела Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области») і отримав посвідчення «правоохоронця».
 
Пізніше, в серпні того ж року колаборант змінив спеціалізацію та став «полицейским отделения охраны и конвоирования подозреваемых и обвиняемых ИВС Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск) Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области»).
 
Після деокупації обидва підозрюваних втекли на непідконтрольні території і наразі переховуються від слідства. Їх оголошено у розшук.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 56