Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2024

Очолила відділ охорони здоров’я під час окупації Куп’янська — завершено спецрозслідування стосовно колаборантки (ФОТО)

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 46-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час захоплення м. Куп’янськ збройними силами рф місцева мешканка не просто підтримувала дії ворога, а й активно співпрацювала з ним.  У червні 2022 року окупанти призначили жінку на посаду «и. о. начальника отдела управления здравоохранения Временной гражданской администрации Купянского района Харьковской области».  
 
Колаборантка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в окупаційній адміністрації держави-агресора, керуючи роботою відділу.  
 
Наразі обвинувачена переховується від слідства, її оголошено у розшук. Жінку судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді м. Харкова.
 
Обвинуваченій загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 59