Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2024

Боротьба з незаконним обігом наркотиків і психотропів: продовжуємо викривати розповсюджувачів (ФОТО)

Подолання наркоторгівлі, зокрема вуличної, продовжує залишатись одним із пріоритетів роботи правоохоронних органів. Прокурори Харківщини вживають заходів для притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які займаються незаконним збутом наркотичних засобів і психотропних речовин.

Так, за процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру двом чоловікам віком 21 і 22 роки. Їм інкриміновано незаконне придбання та зберігання з метою збуту психотропних речовин, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, молодики придбали психотропну речовину «PVP», щоб у подальшому збувати її залежним особам. Однак цей «бізнес-план» втілити в життя не вдалось — 2 травня цього року чоловіків викрили правоохоронці і затримали їх в порядку ст. 208 КПК України. У ході обшуків за місцями мешкання молодиків виявлено психотропи орієнтовною вартістю 300 тис. гривень, а також спеціальне обладнання.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Іншу зловмисницю викрито в м. Зміїв. Досудовим розслідуванням встановлено, що 22-річна жінка з січня цього  року розкладала по місту згортки з амфетаміном та «PVP». Дані про місцезнаходження закладок вона надсилала кінцевим покупцям у месенджері, зазначаючи координати.
 
Правоохоронці задокументували 25 епізодів збуту психотропів. За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області жінці повідомлено про підозру за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також збуту психотропів, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Ще двох чоловіків, які намагались заробляти на життя незаконним способом, викрито у Лозовій. 43-річний і 44-річний зловмисники продавали метадон, особисто зустрічаючись з покупцями. 
 
Обоє чоловіків підозрюються в незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України), 43-річному зловмиснику інкриміновано ще й ч. 1 ст. 307 КК України).
 
За клопотанням прокурорів Лозівської окружної прокуратури Харківської області підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 
 
Викриття протиправної діяльності проводилось спільно з територіальними підрозділами ГУНП в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 49