Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2019

У прокуратурі нагородили героя, який знешкодивши зловмисника з гранатою, врятував пасажирів автобусу (фото)

Сьогодні, 24 травня 2019 року, прокурор Харківської області Юрій Данильченко та начальник ГУ Нацполіції в Харківській області  Валерій Сокуренко нагородили мешканця м. Чугуїва Юрія Малявіна.

16 травня Юрій Малявін знешкодив зловмисника, який погрожував пасажирам рейсового автобусу «Харків - Чугуїв» гранатою Ф-1. Він навіть встиг висмикнути чеку.
 
 
 
В автобусі знаходилося понад 50 громадян, серед яких були жінки та діти.
 
 
«Не хочеться навіть думати про ті наслідки, які могли би бути. Але, слава Богу, у цьому автобусі опинився справжній чоловік. Справжній герой. У нього було буквально кілька секунд для того, щоб прийняти чоловіче та відповідальне рішення. Йому вдалося схопити за руку зловмисника, у якій знаходилася граната. На допомогу прийшли й інші пасажири. Вони допомогли знешкодити чоловіка, знайти чеку та вставили її назад у гранату», - розповів Ю. Данильченко.
 
 
 
До прокуратури Юрія Малявіна запросили, щоб висловити подяку від усього силового блоку регіону за його героїчний вчинок.
 
 
«Я думаю, що людина, яка особисто бачила жах афганської війни, яка у 90-ті роки працювала помічником слідчого міліції, не могла вчинити інакше. Юрію Миколаєвичу, Ми Вами пишаємося! Вами може пишатися вся Слобожанщина та Україна. Ми дуже вдячні, що ми живемо поруч із таким героєм, як Ви!», - зазначив прокурор обалсті.
 
 
Юрій Данильченко вручив Юрію Малявіну подяку прокурора області та годинник.
 
 
Нагадаємо, надзвичайна подія сталася 16 травня поточного року о 16:25. У рейсовому автобусі MAN, який рухався по маршруту «Харків - Чугуїв».  Чоловік (1960 р.н.) дістав з пакету гранату Ф-1, витягнув запобіжну чеку та почав гучно висловлювати намір підірвати гранату.

Наразі зловмиснику оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання  бойових припасів без передбаченого законом дозволу) та  ч. 1 ст. 15, п.п. 5,7 ч. 2 ст. 115 КК України  (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб з хуліганських мотивів).
 
 
На вимогу прокуратури Харківський районний суд області обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім того суд визначив розмір застави – 57 тис. грн. На даний час застава не внесена. Підозрюваний перебуває в слідчому ізоляторі.
 
  
Більше фото тут.

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1120