Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

Прокуратурою Харківської області проведено навчально-методичний захід, присвячений правам ув’язнених

У прокуратурі області 4 грудня 2019 року  під головуванням заступника прокурора області Сергія Шевцова відбувся навчально-методичний семінар на тему «Застосування практики Європейського суду з прав людини при здійсненні нагляду за додержанням законів щодо надання медичної допомоги затриманим, особам взятим під варту, та засудженим».

У заході взяли учать керівники місцевих прокуратур, їх заступники, прокурори місцевих прокуратур і їх відділів, які здійснюють нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, повʼязаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Перед слухачами виступили викладачі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, фахівці філії Державної установи «Центр охорони здоровʼя Державної кримінально-виконавчої служби України» у Харківській та Луганській областях, Департаменту охорони здоровʼя Харківської облдержадміністрації, Сектору з питань забезпечення діяльності Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Головного територіального управління юстиції у Харківській області та Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Харківській області.

Працівники відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури області проінформували присутніх про основні засади організації та здійснення прокурорського нагляду за додержанням законів при наданні медичної допомоги вʼязням.
 
Заступник прокурора області підкреслив, що обов’язком держави є забезпечення відповідних соціально-економічних, медико-санітарних та оздоровчо-профілактичних програм, які спрямовані на забезпечення охорони здоров’я громадян та, зокрема, ув’язнених осіб, які є однією з найуразливіших груп населення. Крім того, Сергій Шевцов наголосив, що прокурорський нагляд на даному етапі діяльності є однією з найдієвіших запорук належного захисту конституційних прав та охоронюваних законом інтересів вʼязнів.
 
Завдяки проведеному навчальному заходу прокурори отримали можливість підвищити рівень кваліфікації та удосконалити підхід до роботи при здійсненні нагляду за дотриманням конституційних прав ув’язнених осіб.
 
 
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1033