Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2020

Прокуратурою перевірено стан додержання вимог Кримінально-виконавчого кодексу України та іншого законодавства з питань виконання покарання у виді штрафу

Органами прокуратури області перевірено стан додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства при виконанні кримінального покарання у виді штрафу.

Заступник прокурора Харківської області Станіслав Муратов повідомив, що упродовж поточного року на обліку в підрозділах пробації області перебувало 414 осіб, яких засуджено до покарання у виді штрафу на загальну суму 1 млн 540 тис. грн, з них — 197 осіб не виконало покарання на загальну суму 883 тис. грн.

Найбільше осіб, якими не сплачено штраф, перебуває на обліку в Індустріальному, Шевченківському, Московському районних відділах філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області.

Однією з причин невиконання рішень суду вказаної категорії стало те, що окремі засуджені ухиляються від сплати штрафу, на що місцеві прокурори відреагували внесенням та реєстрацією відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 389 КК України (ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі).

Не позбавлена недоліків і діяльність окремих підрозділів пробації області, у зв’язку з чим органами прокуратури області надано вказівки про усунення порушень вимог чинного законодавства під час виконання вказаного виду покарання.

Усього за результатами перевірок на усунення виявлених порушень органами прокуратури області внесено 10 документів прокурорського реагування та зареєстровано 22 кримінальні провадження.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 874