Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2021

Керівник обласної прокуратури відвідав Темнівську виправну колонію №100 (ФОТО)

Керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков провів робочу нараду з представниками адміністрації державної установи «Темнівська виправна колонія № 100» та державного підприємства «Підприємство ДКВС України № 100», на якій обговорено проблемне питання щодо тривалого забруднення колонією та підприємством річки Уди відходами життєдіяльності та виробництва.

8 квітня цього року керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков за участі керівництва Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції провів робочу нараду з представниками адміністрації державної установи «Темнівська виправна колонія № 100» та державного підприємства «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України № 100», під час якої обговорено проблему тривалого забруднення колонією та підприємством річки Уди.

Встановлено, що у 2012 році було проведено ремонтні роботи, пов’язані з відведенням стічних вод з колонії до очисних споруд, однак роботи виконано неналежним чином, через що відходи витікають прямо в річку. Керівник обласної прокуратури зазначив, що адміністрація колонії має невідкладно посприяти встановленню всіх обставин та, спільно з органами влади та місцевого самоврядування, надати правоохоронним органам необхідну інформацію та документи стосовно діяльності підприємств, які виконували вказані ремонтні роботи.

Очільник обласної прокуратури підкреслив важливість суворого дотримання вимог законів під час тримання осіб у вказаній установі, недопущення порушення їх конституційних прав, у тому числі на матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення, фактів катувань, інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання, а також забезпечення належної співпраці з представниками офісу Омбудсмена та інших правозахисних організацій.

Крім того, звернуто увагу на умови тримання засуджених до довічного позбавлення волі, які тримаються в окремому від інших засуджених ізольованому секторі з максимальним рівнем безпеки.

Також керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков і заступник керівника обласної прокуратури Станіслав Муратов здійснили особистий прийом засуджених.

На особистому прийомі прийнято 2 засуджених, які задавали питання стосовно можливого умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, а також допомоги у вирішенні питання погашення заборгованості за комунальні послуги за місцем реєстрації засудженого під час відбування ним покарання у виправній установі.

Довідково: Темнівська виправна колонія №100 є установою середнього рівня безпеки для тримання чоловіків, засуджених до покарання у вигляді позбавлення волі, які раніше відбували покарання у виді позбавлення волі. На території колонії функціонує сектор максимального рівня безпеки для тримання чоловіків, засуджених до довічного позбавлення волі, а також Темнівська багатопрофільна лікарня № 100 філії Державної установи «Центр охорони здоров`я ДКВС України» в Харківській та Луганській областях.

Засуджені, які відбувають покарання в колонії, у тому числі засуджені до довічного позбавлення волі, залучаються до праці на державному підприємстві «Підприємство ДКВС України № 100», а також в майстерні колонії.
 
 
 
 





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1089