Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2022

«Дії країни-агресора на Харківщині — це терор цивільного населення»: очільник обласної прокуратури зустрівся з депутатом Федеративної Респубілики Німеччина та українськими нардепами (ФОТО)

7 серпня Олександр Фільчаков провів зустріч із депутатом Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина від Вільної демократичної партії Маркусом Фабером та народними депутатами України від політичної партії «Слуга Народу» Вікторією Кінзбурською та Олександром Бакумовим.

Під час візиту Олександр Фільчаков розповів, як працює прокуратура з початку російського вторгнення, з якими труднощами стикаються кожного дня правоохоронці на Харківщині та як співпрацюють з державними органами та військовими.
 
«Держава-агресор тероризує та вбиває мирних мешканців. Я маю констатувати, що на території Харкова та області вже загинуло понад 1000 цивільних осіб, поранено — вдвічі більше. Серед вбитих — 50 дітей. Наймолодший загиблий від дій агресора — 5-місячний малюк».
 
Російська армія кожного дня запускає по Харківщині десятки ракет та обстрілює населені пункти з артилерії. Вже повністю або частково зруйнувано понад 7 тисяч об’єктів у місті та області, 2800 багатоповерхівок, майже 1800 житлових будинків, понад пів тисячі закладів освіти та півтори сотні лікарень.
 
Керівник обласної прокуратури зазначив, що на сьогоднішній день правоохоронцями розслідується майже три з половиною тисячі злочинів, пов’язаних з порушенням законів та звичаїв війни. Серед них майже три тисячі — це злочини, пов‘язані з бомбардуванням цивільної інфраструктури, близько 50 — стосовно вбивств, понад 120 — щодо незаконного позбавлення волі. Також розслідується майже 300 злочинів щодо мародерства та 4 — щодо зґвалтувань.
 
Наприкінці зустрічі Олександр Фільчаков підсумував, що українські військові, правоохоронні і державні органи Харківщини кожного дня, ризикуючи власним життям, роблять все заради Перемоги та покарання винних.
 
 
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 480