Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2017

Ю. Данильченко: Прокуратура Харківської області направила до ВРУ 25 пропозицій щодо змін до законодавства (фото)

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко взяв участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, яке відбулося 1 листопада 2017 року у м. Харкові.

У своєму виступі Юрій Данильченко наголосив на основних проблемах та шляхах їх вирішення в частині виконання функцій прокуратури. За словами прокурора області, значного законодавчого врегулювання вимагають кадрові питання, виконання безпосередніх обов’язків прокурорів у сфері представницької діяльності та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях.
 
«Ми направили до Комітету свої пропозиції, що складаються з 25 законодавчих ініціатив та поправок щодо Закону України «Про прокуратуру», Кримінального процесуального кодексу України, інших законодавчих актів»,- відзначив Ю. Данильченко.
 
Найголовнішими серед них прокурор вважає:
 
- надати право Генеральному прокурору України самостійно визначати штатну чисельність, структуру та кількість посад, у межах бюджетного фінансування;
 
- зменшити строк проходження спеціальної підготовки кандидата на посаду прокурора з одного року до шести місяців;
 
- додатково визначити орган, що здійснює дисциплінарне провадження – керівник регіональної або Генеральної прокуратури України;
 
- змінити наявну систему місцевих прокуратур та надати Генеральному прокурору України право самостійно визначати територіальну структуру у рамках затвердженого бюджетного фінансування.
 
"Усі закони, що приймає Верховна Рада, застосовують на практиці рядові поліцейські, прокурори, судді. І тільки практики можуть дати оцінку дієвості, ефективності законодавчого акту. Тому я вдячний за можливість зворотного зв’язку. Уся прокурорська спільнота дуже сподівається бути почутою", - підкреслив Ю. Данильченко.
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

Фото Марії Зайцевої

кількість переглядів: 1465