Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2018

Прокуратура довела вину одного із активних учасників масових заворушень у Харкові навесні 2014 року (фото)

Сьогодні, 30 січня 2018 року, Київський районний суд м. Харкова підтримав позицію прокуратури області  та визнав винним одного з активних антимайданівців у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України, участі у масових заворушеннях та незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 294, ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 289 КК України).

Як розповів процесуальний керівник у кримінальному провадженні Олег Максюк, суд призначив 31-річному харків’янину покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
У ході дебатів прокуратура вимагала 15 років позбавлення волі з конфіскацію майна. Наразі вирішується питання щодо подання апеляційної скарги.
 
"Прокуратура довела, що підсудний був організатором захоплення приміщення Харківської обласної державної адміністрації 1 березня 2014 року, учасником побиття євромайданівців, яких змусили пройти через так званий "коридор ганьби",  а також організатором масових заворушень 14 березня 2014 року на вул. Римарській, під  час яких загинули люди", - пояснив процесуальний керівник у кримінальному провадженні Олег Максюк.
 
Нагадаємо, затримали чоловіка 28 березня 2014 року. Наступного дня рішенням Ленінського районного суду м. Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який він порушив.  25 квітня 2014 року «втікача» затримали у м. Донецьку та відповідно до рішення суду взяли під варту без права внесення застави.
 
Улітку 2015 року Київський районний суд м. Харкова розпочав розгляд справи стосовно зловмисника.
 
Наразі на вимогу прокуратури обвинувачений знаходиться під вартою.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 842