Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2018

Завершити судове слідство щодо теракту біля Палацу спорту можна за два-три тижні – прокурор області

Сьогодні під час вшанування пам’яті загиблих внаслідок теракту біля Палацу спорту прокурор Харківської області Юрій Данильченко прокоментував стан розгляду в суді кримінального провадження щодо обвинувачених у скоєнні злочину.

«Прокуратура робить усе, щоб отримати довгоочікуваний справедливий вирок у цій справі. Розуміючи, що їм може загрожувати довічне ув'язнення, обвинувачені разом із захистом роблять все, щоб відтягнути неминуче. З якою метою ведеться планомірне затягування процесу, мені не зрозуміло», - відзначив Ю. Данильченко.
 
За його словами, вже у судовому процесі виконано великий обсяг роботи: допитані потерпілі та свідки, досліджена майже половина матеріалів. «За нашою ініціативою суд призначив дуже щільний графік засідань: по 2-3 засідання на тиждень. Учора було засідання і вже завтра - наступне. Якби не трата часу на розгляд нескінченних безпідставних клопотань захисту, то до дебатів можна було б дійти за два-три тижні», - вважає прокурор області.
 
На його думку, у проваджені немає пом’якшуючих обставин, і обвинувачувані заслуговують найсуворішого покарання. За санкцією статті – це довічне позбавлення волі.
 
Також Юрій Данильченко подякував активістам та членам громадських організацій, які ходять на кожне судове засідання, адже завдяки їм суспільство знає, як зухвало поводяться обвинувачені.
 
«Я щороку приїжджаю до пам’ятного знаку, щоб родичі загиблих і потерпілі знали, що для прокуратури ця справа - один з головних пріоритетів», - підкреслив прокурор Харківської області.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1063