Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2018

Чоловік, що підозрюється у позбавленні волі та розбещенні 9-річної дівчинки у Куп'янську, чекатиме суду під вартою

За принципової позиції Куп'янського відділу Ізюмської місцевої прокуратури Куп'янський міськрайонний суд Харківської області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для 67-річного місцевого мешканця, якого підозрюють у незаконному позбавленні волі та розбещенні дитини.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Олександра Михаліка, чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 156 та ч. 2 ст. 146 КК України (вчинення розпусних дій та незаконне позбавлення волі щодо малолітньої особи).    "Наразі встановлено, що 9-річна дівчинка проживала у сім`ї, яка перебувала у скрутному матеріальному становищі. Чоловік підгодовував дитину, товаришував з нею. Під приводом перегляду мультфільмів та можливості пограти у комп'ютерні ігри він запросив дівчинку до себе в гості. Вдома зловмисник вчинив відносно дитини розпусні дії. Наступного дня чоловік відвів дівчинку до місця своєї роботи - до котельні, де він працював майстром. Щоб дитина не змогла піти додому та розповісти дорослим про те, що сталося, зачинив її у підсобному приміщенні", - пояснив О. Михалік.
 
Наразі з дитиною працюють лікарі та психологи.
 
Слід зазначити, що підозрюваний вже мав судимість за вчинення розпусних дій щодо неповнолітніх.
 
Досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
Максимальна санкція статей передбачає 8 років позбавлення волі.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 891