Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2018

Прокуратура домоглася засудження іноземного шпигуна до 11 років позбавлення волі

Прокуратура Харківської області довела провину громадянина Ісламської республіки Іран у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 114 КК України (шпигунство).

За інформацією керівника відділу прокуратури області Павла Угровецького, Орджонікідзевський районний суд м. Харкова підтримав позицію прокурорів та призначив покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
Інформація про 30-річного аспіранта одного з вишів Харкова надійшла до Служби безпеки України у серпні 2016 року. Згідно з оперативними даними, іноземний студент зустрічався зі співробітником наукової установи, одним з напрямків роботи якої є дослідження у військовій сфері. Під час зустрічей він намагався випитати інформацію, яка містить державну таємницю. У решті-решт іноземець домовився з науковим співробітником, що останній продасть йому певні наукові роботи.
 
Однак, науковий співробітник повідомив про таку комерційну пропозицію українські спецслужби та під час продажу нібито наукової роботи аспірант був затриманий.
 
Свою провину обвинувачуваний так і не визнав, проте зібраних на стадії досудового слідства доказів було достатньо для винесення вироку.
 
Довідково:
 
Вирок Орджонікідзевського районного суду м. Харкова  оголошено 25 червня 2018 року. Рішення суду не набуло чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 787