Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2018

Результати роботи правоохоронної системи в регіоні підбили у прокуратурі області (фото)

У прокуратурі області підбили підсумки роботи щодо запобігання та протидії злочинності в регіоні за перше півріччя 2018 року на координаційній нараді керівників правоохоронних органів під головуванням прокурора області Юрія Данильченка.

У заході взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, керівники Головного управління Національної поліції, Управління служби безпеки України, Головного управління ДФС в області, Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції та Харківського прикордонного загону Східного Регіонального управління ДПС України, а також міжрегіональних органів поліції. 
 
Відкриваючи нараду, прокурор області зупинився на позитивних та негативних тенденціях діяльності правоохоронної системи регіону. Серед основних здобутків Юрій Данильченко відзначив функціонування трьох регіональних програм, які стосуються забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності; протидії терористичній діяльності; убезпечення дорожнього руху на території області.
 
«У результаті наших спільних зусиль відбулося зниження загального рівня злочинності – зареєстровано на 2,5 тис. менше злочинів порівняно з аналогічним періодом минулого року. Передусім ця тенденція має місце за рахунок зменшення злочинів проти власності. Унаслідок запровадження послідовних профілактичних заходів зменшилася кількість тяжких тілесних ушкоджень, злочинів, вчинених групою осіб, неповнолітніми або за їх участі», - наголосив Ю.Данильченко.
 
У своєму виступі прокурор Харківської області окреслив пріоритети роботи на наступний період. Насамперед безапеляційною вимогою від прокуратури до всіх без винятку правоохоронних органів поставлено недопущення тиску на бізнес. За кожним виявленим фактом переслідування суб’єктів господарювання матеріали мають направлятися до прокуратури області.
 
Юрій Данильченко також звернувся до правоохоронців з пересторогою щодо нарощування кількісних показників за рахунок втрати якості розслідування злочинів. «Пріоритетом мають бути справи-мільйонники у сфері використання бюджетних коштів, зокрема, ремонту доріг. Реальний характер криміналізації суспільства далеко не відповідає кількості виявлених організованих злочинних груп. Не досягнуто результатів з протидії таким проявам злочинності, що пов’язані з одержанням неправомірної вигоди, земельними оборудками, вирубкою лісу та використанням надр. Ці питання – наша дорожня карта на найближче майбутнє», - зазначив прокурор області.
 
В ході наради піддали критиці слідчі підрозділи обласного управління Нацполіції за низьку якість розслідування незаконного захоплення земель, Управління захисту економіки в області ДЗЕ НПУ – за відсутність вагомих результатів на всіх напрямках діяльності та Харківське управління внутрішньої безпеки ДВП НПУ, яке зосередило свою роботу на виявленні малозначущих, дріб’язкових злочинів, у той же час самоусунувшись від виявлення проявів корупції, перевищення службових повноважень та інших посадових злочинів.
 
Наприкінці засідання прокурор області підкреслив, що у всіх без винятку правоохоронних органів має бути нульова толерантність до корупційних проявів, кожна бюджетна гривня має використовуватися за призначенням на законних умовах та під пильною увагою правоохоронців. А запобігання злочинам в екологічній сфері не повинно провадитися за залишковим принципом.
 
 
 


 
 
Більше фото - тут.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1137