Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2018

На вимогу прокуратури 22 учасники конфлікту навколо елеватора на Зміївщині чекатимуть суду під вартою

Київський районний суд м. Харковапідтримав позицію прокуратури та обрав для 22 учасників сутичок навколо елеватора на Зміївщині запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, зараз у суді розглядається питання щодо обрання аналогічного запобіжного заходу 23-му затриманому – 31-річному харків’янину. Чоловікам оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України  (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї).   
 
Нагадаємо, йдеться про конфлікт зі стріляниною за участю громадських активістів, що стався11 вересня біля елеватора, розташованого неподалік залізничної станції «Занки».
 
У ході конфлікту тілесні ушкодження отримали 8 осіб, серед яких – співробітник поліції.
 
Сутичкам передувало проникнення на територію підприємства невстановлених осіб. Вони надали документи щодо передачі фермерського господарства, якому належить елеватор, іншому керівнику. Однак, за словами існуючого керівника господарства, жодних дій щодо переоформлення прав на підприємство він не вчиняв. У зв’язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення і використання документів, печаток чи штампів) та ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства).
 
За фактом спричинення тілесних ушкоджень правоохоронцю досудове розслідування проводиться за  ч. 2 ст. 345 КК України.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 977