Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2019

Найбільш корумпованою сферою на Харківщині минулого року стали земельні відносини - прокурор області

Протягом минулого року правоохоронними органами Харківської області викрито 277 корупційних кримінальних правопорушень. Порівняно з 2017 роком ця цифра збільшилася майже на 30%.

Про це під час прес-конференції за підсумками роботи правоохоронної системи регіону у 2018 році розповів прокурор Харківської області Юрій Данильченко.
 
За його словами, найбільш корумпованою виявилася сфера земельних відносин.  Саме в цій сфері зареєстровано 42 кримінальних провадження із усіх виявлених.
 
«Минулого року до суду направлено 124 обвинувальні акти в кримінальних провадженнях з ознаками корупції стосовно 144 осіб. Наразі набрали чинності судові рішення стосовно 25 осіб. До позбавлення волі засуджено лише 4 осіб», - наголосив прокурор області.
 
Він також зазначив, що правоохоронці активно застосовували й адміністративні методи  протидії корупції.  Протягом року складено 668 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, відносно 367 осіб. Судами розглянуто 515 справ зазначеної категорії. 301 особу визнано винною і накладено штраф. Загальна сума штрафів – майже 480 тис. грн.
 
«Найбільшими порушниками вже традиційно стали депутати сільських, селищних, міських рад. 120 депутатів оштрафовано здебільшого за порушення вимог фінансового контролю та неповідомлення про конфлікт інтересів», - підкреслив Ю. Данильченко.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

 
 

кількість переглядів: 808