Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

Прокуратура вимагає найсуворішого покарання для водіїв, яких обвинувачують у смертельній ДТП з 6 загиблими на вул. Сумській

Сьогодні у Київському районному суді м. Харкова розпочалися дебати у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей (ч. 3 ст. 286 КК  України).

«Прокуратура вимагає максимальної міри покарання, передбаченої чинним законодавством, для обох учасників дорожньо-транспортної пригоди. Ми наполягаємо на 10 роках позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки для кожного водія. Їх провина в повному обсязі підтверджується зібраними по справі та наданими суду доказами. За результатами експертиз, технічних несправностей автомобілів, які б могли бути причиною ДТП, не виявлено. Дорожньо-транспортна пригода відбулася внаслідок порушень Правил дорожнього руху водіями обох машин. Ми вважаємо, що вина обох водіїв очевидна та доведена», - зазначив начальник відділу прокуратури області Максим Блохін.
 
Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 18 жовтня 2017 року близько 20:40 на перехресті вул. Сумської та вул. Мечникова. Водій автомобілю "Volkswagen Touareg", який виїхав на перехрестя з порушенням Правил дорожнього руху, зіткнувся з автомобілем "Lexus", що рухався на заборонений сигнал світлофору та з перевищенням дозволеної у населених пунктах швидкості. Внаслідок зіткнення "Lexus" виїхав на тротуар, де збив пішоходів.
 
Наразі на вимогу прокуратури підозрювані перебувають під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 865