Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2019

Прокурор області провів координаційну нараду з питань ефективності роботи правоохоронних органів

Голови правоохоронних відомств Харківської області обговорили питання посилення координації спільних дій, спрямованих на посилення ефективності з протидії ухиленню від сплати митних платежів та стимулювання легалізації господарської діяльності підприємців.

За підсумками наради під головуванням Прем’єр Міністра України, правоохоронні органи всіх регіонів держави отримали доручення провести координаційні наради щодо організації ефективної взаємодії для забезпечення наповнення бюджету за рахунок підвищення надходжень митних платежів.
 
 
Проте, станом на сьогодні, за словами прокурора області, органами правопорядку не повною мірою забезпечено захист інтересів держави від злочинних посягань з ухилення від сплати податків та митних платежів на території області.
 
Зокрема, викликає нарікання ефективність діяльності Харківської митниці ДФС, якою за наслідками здійснення контролю митної вартості товарів не викрито жодного кримінального правопорушення під час розмитнення товарів, у тому числі підакцизної групи.
 
За результатами наради було визнано незадовільними і результати роботи митниці з викриття фактів підміни номенклатури товарів, невірного визначення класифікації товарів та заниження їх митної вартості, у тому числі шляхом підроблення інвойсу.
 
За результатами наради було ухвалено першочергові спільні зусилля правоохоронних органів області спрямувати на вирішення питань встановлення місць оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами, перекриття схем ввозу на територію Харківської області тютюнових виробів з непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, схем з ухилення від сплати митних платежів шляхом ввезення на митну територію України комерційних товарів під виглядом міжнародних поштових відправлень.
 
Крім того, прокурор області дав завдання оперативним підрозділам вжити додаткових заходів із встановлення організаторів незаконного переміщення товарів через державний кордон України поза митним контролем, місць їх накопичення та зберігання.
 
Олександр Фільчаков визначив стислі терміни для реалізації поставлених завдань.
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1462