Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2019

Олександр Фільчаков виступив із доповіддю під час виїзного засідання парламентського Комітету з питань антикорупційної політики

27 листопада 2019 року у м. Харків відбулося виїзне засідання парламентського Комітету з питань антикорупційної політики, у якому взяли участь члени комітету, Голова Харківської обласної державної адміністрації, начальник управління СБУ в Харківській області, начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області. Також із доповіддю виступив прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.

Розглянуто три питання: розслідування правопорушень у сфері лісового господарства,  розтрата та привласнення бюджетних коштів, призначених для проведення ремонтно-будівельних робіт на дорогах та об’єктах інфраструктури області, ефективність використання бюджетних коштів для відновлення інфраструктури м. Балаклія після вибухів боєприпасів.

Олександр Фільчаков повідомив про виявлені правопорушення у сфері лісового господарства та навів дані про відкриті кримінальні провадження відносно організованих злочинних груп, що займалися вирубкою лісів. Зокрема прокурор Харківської області зазначив, що протягом останніх двох місяців повідомлено про підозру 18 керівникам та службовим особам трьох найбільших лісогосподарств області, внаслідок дій яких розтрачено державне майно на суму майже 114 млн грн.

За інформацією Олександра Фільчакова, слідчими ДБР за участю оперативних працівників УСБУ під процесуальним керівництвом прокуратури проведено обшуки за місцями мешкання восьми посадових осіб ДП «Жовтневе лісове господарство», у тому числі керівника підприємства, яким повідомлено про підозру за фактом незаконної передачі лісоматеріалів на користь інших осіб на загальну суму майже 100 млн грн.

Крім того, прокурор області повідомив про кримінальне провадження, яке розпочато за фактом незаконної передачи службовими особами ГУ Держгеокадастру області з державної у приватну власність більш ніж 400 земельних ділянок на території НПП «Гомільшанські ліси». Наразі триває процес повернення землі у державну власність шляхом звернення до суду позовної заяви. Також розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження земель ландшафтного парку «Великобурлуцький степ».

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області триває розслідування цілої низки справ щодо розкрадання бюджетних коштів під час проведення ремонтно-будівельних робіт, у тому числі і відновлювальних робіт у м. Балаклія.

Як повідомив Олександр Фільчаков, за останні декілька тижнів розпочато кримінальні провадження за фактами розкрадання бюджетних коштів під час будівництва амбулаторій, теплогенеруючих об’єктів, котельні Чкалівської ОТГ, реконструкції закладів освіти та соціальної сфери.

Наразі прокурорами повідомлено про підозру семи посадовим особам за привласнення 18 млн бюджетних коштів. Оголошено про підозру ще десяти посадовим особам за фактами розкрадання бюджетних коштів у сфері будівництва та ремонту доріг державного та місцевого значення на суму майже 9 млн грн.
 
 
 
 Фото: https://kharkivoda.gov.ua
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1107