Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2019

Прокурор області зустрівся зі співробітниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні

3 грудня 2019 року прокурор Харківської області Олександр Фільчаков провів зустріч із представниками Моніторингової місії ООН з прав людини: головою регіонального офісу Красіміром Янковим та спеціалістом з прав людини Сергієм Штукаріним.

Основною метою зустрічі стало особисте знайомство прокурора області зі співробітниками місії. Обидві сторони наголосили на готовності до співпраці, постійної комунікації та конструктивних взаємовідносин.
 
Обговорено актуальні питання: дотримання прав людини в регіоні, хід розслідування низки кримінальних проваджень, що перебувають у моніторингу представників місії, взаємодія прокуратури з Державним бюро розслідувань та Службою безпеки України.
 
Олександр Фільчаков підкреслив необхідність забезпечення високого рівня координації між різними компетентними органами та оперативного реагування на потенційні загрози, а також висловив сподівання на продуктивну та ефективну спільну працю.
 
Довідково: у березні 2014 року, на запрошення Уряду України та реагуючи на події в країні, Генеральний Секретар ООН погодив розміщення Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні. Особлива увага приділяється східним регіонам та Криму. Офіси Моніторингової місії ООН з прав людини розташовані у містах Київ, Донецьк, Краматорськ, Луганськ, Одеса та Харків.
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1223