Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2020

Керівництво прокуратури області відвідало державну установу «Качанівська виправна колонія»

Заступник прокурора області Сергій Шевцов та начальник відділу прокуратури області Роман Дмитренко 18 лютого відвідали державну установу «Качанівська виправна колонія» (№ 54).

Гостям провели екскурсію по території, продемонстрували житлові приміщення, спортзал, банно-пральні комплекси, зимовий сад,  їдальню та магазин. Прокурори ознайомилися з умовами, в яких утримуються жінки, що відбувають покарання, а також перевірили дотримання їхніх конституційних прав.

На сьогоднішній день в установі утримується 321 засуджена. На особисту зустріч із прокурорами прийшли три жінки та ще одна надіслала письмове звернення. Питання стосувалися налагодження зв’язків із сім’ями, сплати аліментів, законності судових рішень у кримінальних провадженнях.

Прокурори надали ґрунтовні відповіді на всі поставлені запитання та роз’яснили окремі положення вимог законодавства.

Довідково: Качанівська виправна колонія № 54 — це кримінально-виконавча установа мінімального рівня безпеки з загальними умовами для тримання жінок, вперше засуджених до позбавлення волі на певний термін. На території установи розташований та функціонує сектор середнього рівня безпеки для тримання жінок, засуджених до довічного позбавлення волі.
 
 
 
 
 
 


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1768