Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2020

Прокурор області зустрівся зі спостерігачем Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ

19 серпня Олександр Фільчаков провів зустріч з представником Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ Хайді Маргаритою Васкес Панес.

Сторони обговорили низку актуальних питань, зокрема результати реформи прокуратури, вплив COVID-19 на діяльність правоохоронних органів, кримінальні провадження, пов'язані з домашнім насильством, тощо.

Прокурор області наголосив, що в період карантину докладаються всі зусилля, аби зберегти здоров’я співробітників відомства, всі вони забезпечені засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами. Щодо здійснення правосуддя, то пандемія дала можливість адвокатам обвинувачених затягувати процес під час карантину. Проте Олександр Фільчаков запевнив, що всі винні будуть покарані і процес судового слідства не буде зупинятися.

Крім того, прокурор області зазначив, що у 2020 році кількість тяжких і особливо тяжких злочинів скоротилась на 10-15% порівняно з минулим роком. Існує тенденція і до зниження кількості злочинів проти власності — цей показник скоротився на 26 %. Щодо теми домашнього насильства, то в цьому році до суду направлено 56 обвинувальних актів, а в минулому році за такий же період до суду було скеровано 9 обвинувальних актів.

Разом з цим, зростає кількість кримінальних проваджень стосовно службових осіб та злочинів, скоєних у бюджетній сфері. Олександр Фільчаков наголосив, що причиною цього є активізація роботи на цьому напрямку, який є одним із пріоритетних.

За словами прокурора області, проблемними питаннями залишаються пандемія коронавірусу та судові експертизи, проведення яких займає досить тривалий час. Це зумовлено великим навантаженням на судових експертів, адже саме в харківські установи через професіоналізм їхніх співробітників та унікальність деяких експертиз звертаються правоохоронці з усієї України.

Олександр Фільчаков подякував за увагу до органів прокуратури Харківщині та запевнив у готовності до постійної тісної співпраці і діалогу.
 
 
 
 
 
 
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 888