Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2020

У Харківській обласній прокуратурі спільно з ТУ ДБР проведено оперативну нараду про підсумки роботи за 9 місяців та додаткові заходи щодо підвищення ефективності виявлення, розкриття й досудового розслідування кримінальних правопорушень на пріоритетних напрямках у 4 кварталі 2020 року

30 жовтня 2020 року в обласній прокуратурі відбулась оперативна нарада спільно з керівництвом територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві.

У заході взяли участь керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков, заступник керівника Станіслав Муратов, директор ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві Денис Маньковський, заступники директора ТУ ДБР Анатолій Купрієнко та Костянтин Мацера, а також керівники структурних підрозділів і працівники апарату прокуратури.

Керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков зазначив, що упродовж поточного року обласною прокуратурою вжито низку організаційно-практичних заходів, спрямованих на покращення якості та ефективності досудового розслідування і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, які розслідуються слідчими ДБР. Проводилась активна робота на пріоритетних напрямках, зокрема в лісовій, земельній, бюджетній сферах та протидії корупції.

Зокрема, викрито злочинну схему розтрати бюджетних коштів з боку високопосадовців ГУНП в області.  

Крім того, у вчиненні корупційних злочинів викрито чотирьох керівників відділів поліції та одного з керівників Слобожанської митниці.

У сфері хабарництва правоохоронними органами викрито 9 осіб при отриманні неправомірної вигоди, з них 7 — співробітники поліції та 2 — митники.

Упродовж 9 місяців поточного року за процесуального керівництва обласної прокуратури слідчими ДБР до суду направлено 41 обвинувальний акт (стосовно 77 осіб), з них 12 – про корупційні правопорушення.

Заступник керівника обласної прокуратури Станіслав Муратов також підкреслив необхідність активізації роботи в напрямку протидії корупції та злочинам у бюджетній, лісовій, земельній сферах та сфері надр.

Під час наради окреслено коло проблемних питань, які потребують вирішення у найближчий час. Крім того, обговорено план подальшої роботи, зокрема взаємодію з новоутвореним оперативним підрозділом у структурі ТУ ДБР.

Директор територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві Денис Маньковський висловив готовність плідно співпрацювати з органами прокуратури задля виправдання сподівань суспільства.
 
 
 



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 941