Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2020

У Харківській обласній прокуратурі проведено оперативну нараду з керівництвом поліції в області про результати роботи в 2020 році та визначення завдань на найближчу перспективу

3 листопада 2020 року в обласній прокуратурі відбулась оперативна нарада спільно з керівництвом ГУНП в області, УСР в області ДСР Національної поліції України.

У заході взяли участь керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков, заступники керівника, керівники ГУНП та УСР в області, а також керівники структурних підрозділів і працівники апарату прокуратури.

Учасники наради обговорили результати з протидії злочинності на пріоритетних напрямках, а також визначили завдання на найближчу

Олександр Фільчаков зауважив, що протягом останнього року проводиться активна робота у бюджетній сфері. У продовж 10 місяців поточного року за фактами розкрадання бюджетних та державних коштів повідомлено про підозру 71 особі на суму майже 59,5 млн грн. До суду направлено 72 обвинувальних акти стосовно 78 осіб, зі збитками на суму майже 66 млн грн.

У кримінальних провадженнях щодо незаконної передачі майна державних та комунальних підприємств до суду направлено 3 обвинувальних акти стосовно 3 осіб. Про підозру повідомлено 5 особам у 3 кримінальних провадженнях зі збитками на суму 5 млн грн.

Керівник обласної прокуратури повідомив, що в земельній сфері до суду направлено 30 обвинувальних актів стосовно 30 осіб із загальною сумою збитків майже 13,1 млн грн.

Олександр Фільчаков констатував, що результати роботи в бюджетній і земельній сфері свідчать про необхідність пришвидшити темпи розслідування злочинів та працювати з більшою ефективністю. У зв’язку з цим визначено конкретні провадження щодо незаконного використання земель, в яких планується направити до суду обвинувальні акти стосовно 3 осіб.

У лісовій сфері за 10 місяців поточного року до суду скеровано 42 обвинувальні акти стосовно 53 осіб на загальну суму збитків майже 12,5 млн грн.

Крім того, розслідується кримінальне провадження щодо незаконної вирубки лісу в Краснокутському районі стосовно 7 осіб.

Припинено діяльність одного з найбільших родовищ, на якому видобувався пісок у селі Шестакове Вовчанського району, внаслідок чого державі заподіяно шкоду на суму понад 612 млн грн. У вказаному кримінальному провадженні до суду скеровано обвинувальний акт.

У сфері охорони надр також визначено перспективні кримінальні провадження — наразі перевіряється законність видобутку піску на території ще двох районів області.

Під час наради окреслено коло проблемних питань, які стосуються завершення досудового розслідування у кримінальних провадженнях в розумні строки. Обговорено шляхи подолання проблем, які впливають на результати у сфері боротьби зі злочинами.

Олександр Фільчаков наголосив на необхідності активізувати роботу на пріоритетних напрямках задля виправдань очікувань суспільства, Генерального прокурора України та керівництва держави.
 
 
 



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 771