Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2020

Керівництво обласної прокуратури відвідало «Харківський слідчий ізолятор» (ФОТО)

Ситуація з дотриманням конституційних прав та законних інтересів взятих під варту та засуджених осіб, які тримаються в державній установі «Харківський слідчий ізолятор», постійно перебуває у полі зору органів прокуратури.

16 грудня 2020 року керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков та заступник керівника Станіслав Муратов відвідали державну установу «Харківський слідчий ізолятор» та здійснили особистий прийом взятих під варту осіб.  На поставлені питання надано ґрунтовні відповіді та роз’яснено окремі положення законодавства. У п’яти осіб прийнято письмові звернення, організацію розгляду яких доручено обласній прокуратурі.

Крім того, Олександр Фільчаков за участі керівництва Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції провів робочу нараду з представниками адміністрації державної установи «Харківський слідчий ізолятор».  Обговорено проблемні питання у діяльності вказаної установи попереднього ув’язнення. Зокрема, звернуто увагу на необхідність суворого дотримання вимог законів під час тримання осіб в цій установі, недопущення порушення їх конституційних прав, у тому числі на матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення, фактів катувань інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання, а також забезпечення належної співпраці з представниками офісу Омбудсмена та інших правозахисних організацій. 
 
 
 



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 948