Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2020

Прокурорське реагування на порушення вимог законодавства при виконанні судових рішень — результати місцевої прокуратури

Органи прокуратури постійно приділяють увагу дотриманню законодавства при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Протягом 2020 року Харківською місцевою прокуратурою №2 при здійсненні нагляду за додержанням вимог законодавства при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, внесено 82 акти прокурорського реагування. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 125 службових осіб установи виконання покарань, а також територіальних органів поліції, уповноважених органів пробації.

Крім того, до суду скеровано 8 обвинувальних актів за вчинення кримінальними правопорушень проти правосуддя.

Вжитими організаційно-практичними заходами упродовж поточного року у піднаглядних установах не допущено масових заворушень, дій, що дезорганізують діяльність установ, а також вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

У поточному році вдалося забезпечити роботою більшу частину засуджених та ув’язнених осіб (97,2%) та найвищі на цей час показники із середньої заробітної плати засуджених серед установ виконання покарань Харківської області.

Також у поточному році проведено перевірки додержання вимог законодавства щодо забезпечення належним харчуванням, лікування та наявності медичного обладнання, запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, захисту конституційних прав затриманих, ув’язнених та засуджених, попередження та боротьби з випадками жорстокого поводження, тортур та катувань в установах попереднього ув’язнення та виконання покарань, а також при виконанні органами державної виконавчої служби кримінального покарання у виді конфіскації майна, залучення до суспільно корисної праці засуджених, забезпечення режимних вимог у виправній установі, поліпшення умов нагляду, охорони і безпеки.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1371