Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2021

Додержання вимог законодавства під час медичного обслуговування в’язнів у кримінально-виконавчих установах: результати перевірки

Органами обласної прокуратури у грудні 2020 року проведено перевірки додержання законності з питань медичного обслуговування взятих під варту та засуджених осіб, які відбувають покарання в кримінально-виконавчих установах області.

Перевірками в діяльності закладів охорони здоров’я, підпорядкованих філії Державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» у Харківській та Луганській областях, встановлено численні порушення вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» та іншого законодавства з питань медичного обслуговування в’язнів, у тому числі тих, які померли у місцях несвободи. Зокрема, порушення стосуються забезпечення своєчасності, повноти та якості лікування, призначеного в’язням.

Крім того, встановлено непоодинокі факти невідповідності призначеного лікування окремим засудженим за наявними в них захворюваннями та несвоєчасної процедури розгляду матеріалів про звільнення засуджених за хворобою, що суперечить вимогам національного законодавства з охорони здоров’я та міжнародним стандартам надання медичної допомоги.

За результатами проведених перевірок органами обласної прокуратури керівництву філії Державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» у Харківській та Луганській областях, а також начальникам підпорядкованих їй закладів охорони здоров’я внесено 5 вказівок у порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» про усунення виявлених порушень законодавства та притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 697