Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2021

У Харківській обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за 2020 рік (ФОТО)

4 лютого 2021 року керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков провів оперативну нараду, присвячену підсумкам роботи органів прокуратури за 2020 рік на основних напрямах діяльності та визначенню першочергових завдань на наступний період.

У заході взяли участь співробітники апарату обласної прокуратури, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники.

Підводячи підсумки роботи за 2020 рік, Олександр Фільчаков зазначив:
- Відбувся процес реформування обласної прокуратури. Саме зараз, напередодні початку роботи окружних прокуратур, вкрай актуально підвести підсумки нашої спільної роботи і накреслити найважливіші напрями на майбутнє.

Очільник обласної прокуратури наголосив на важливості ефективної роботи на ключових напрямках, визначених Генеральним прокурором України. Зокрема, це протидія організованій злочинності, злочинам проти основ національної безпеки, у бюджетній сфері, у сфері адміністрування податків та пов’язаних із відмиванням майна, одержаного злочинним шляхом, у сфері паливно-енергетичного комплексу, відносно суб’єктів інвестиційної діяльності та щодо протиправного втручання у їх діяльність, у сфері земельних правовідносин, у сфері екології і незаконного використання природних ресурсів, кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством.

Олександр Фільчаков підкреслив, що лише спільними зусиллями всього колективу органів обласної прокуратури вдалося досягти значних результатів в роботі, що сприяло загальному покращанню стану справ майже на всіх напрямах.

«Попри певні успіхи в нашій спільній діяльності, спочивати на лаврах не маємо ні підстав, ні можливості», — зазначив керівник обласної прокуратури.

Серед актуальних питань Олександр Фільчаков виокремив проблеми ефективності розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із розкраданнями бюджетних коштів, незаконними порубками лісу, викриттям збувачів наркотичних засобів,  учинених у сфері службової діяльності, а також незаконного притягнення до кримінальної відповідальності.

Очільник обласної прокуратури зазначив, що особливої уваги в поточному році потребує питання екологічної безпеки. Так, суспільного резонансу набула ситуація, пов’язана із діяльністю коксохімічного заводу, внаслідок чого постійно відбуваються пікети за участі активістів та мешканців міста щодо забруднення атмосферного повітря.

Ще один пріоритет в діяльності прокурорів — питання відшкодування збитків.

Особливу увагу Олександр Фільчаков звернув увагу на важливість недопущення порушень конституційних прав громадян під час оперативно-розшукової діяльності в справах, заведених з метою викриття осіб, які готуються до вчинення протиправних діянь, принципове реагування на відсутність ефективної роботи щодо розшуку осіб всіх категорій.

Крім того, керівник обласної прокуратури зазначив, що на напрямку представництва інтересів держави в судах пріоритетними завданнями є і будуть захист інтересів держави у сферах використання бюджетних коштів, земельних правовідносин, державної та комунальної власності, а також охорони навколишнього природного середовища. Органи прокуратури області у поточному році мають зосередити увагу на забезпеченні захисту інтересів держави, передусім із зазначених питань.

Звернуто увагу на необхідність активізації роботи прокурорів на напрямі захисту інтересів дітей та протидії насильству, насамперед, щодо дотримання бюджетного законодавства, цільового використання земель та майна, які перебувають у користуванні закладів освіти.

«З початку березня розпочнуть свою діяльність окружні  прокуратури. Це буде непростий процес, тому, щоб не паралізувати роботу в межах нової юрисдикції, першочерговим завданням на місцевому рівні буде невідкладне налагодження взаємодії з територіальними органами поліції та громадами. Коли будуть сформовані окружні прокуратури, зростає відповідальність саме апарату обласної прокуратури. Тому прошу сконцентрувати увагу на тому, щоб спільними зусиллями забезпечити ефективну, «безперебійну» роботу під час початку роботи окружних прокуратур», — зазначив Олександр Фільчаков.

Очільник обласної прокуратури звернувся до керівників місцевих прокуратур та їх заступників з проханням організувати заходи з метою суттєвої активізації діяльності на місцях та посилити координацію між органами правопорядку.
 
 

 
 
 
 
 
 









Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 605