Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2021

У Харківській обласній прокуратурі за участі керівного складу правоохоронних органів області проведено засідання постійно діючої міжвідомчої робочої групи у сфері протидії організованій злочинності (ФОТО)

18 березня 2021 року в обласній прокуратурі проведено засідання постійно діючої міжвідомчої робочої групи під головуванням першого заступника керівника Харківської обласної прокуратури Володимира Лимаря.

У заході взяли участь керівний склад Харківської обласної прокуратури, органів Національної поліції, СБУ, ДБР, ДФС та інших правоохоронних органів.

Основним питанням проведеного засідання стало визначення завдань і додаткових спільних заходів по протидії організованій злочинності на поточний рік.

Також були обговорені результати роботи оперативних підрозділів правоохоронних органів з виявлення та розкриття кримінальних правопорушень, вчинених ОЗГ, якість проведення досудового розслідування у провадженнях, стан оперативного супроводження судового розгляду, розшуку осіб, які ухиляються від слідства та інші проблемні питання, які виникають безпосередньо під час взаємодії правоохоронних органів за минулий рік та 2 місяці 2021 року.

Підбиваючи підсумки роботи за  2020 рік у своїй промові Володимир Лимар зауважив, що:
 
«В минулому році спільними зусиллями правоохоронних органів Харківської області загалом знешкоджено 26 організованих груп, кримінальні провадження стосовно яких направлено до суду. Це другий показник по Україні. Водночас правоохоронцями не приділялася належна увага питанню протидії діяльності злочинних авторитетів, які впливають на криміногенну й соціально-економічну ситуацію в регіоні».

Також Володимир Лимар зазначив, що досягнення результативності у боротьбі з організованою злочинністю полягає виключно у злагодженій спільній роботі всіх оперативних підрозділів, слідчих та прокурорів, а також оперативному міжвідомчому обміні інформацією щодо проявів цієї форми організованої злочинності.

Що стосується поточного року було зауважено на необхідності  суттєвого підвищення ефективності роботи всіх без виключення правоохоронців з викриття організованих груп.
«На сьогоднішній день - боротьба з організованою злочинністю Генеральним прокурором визначена одним із головних пріоритетів у роботі правоохоронних органів».

Підсумовуючи викладене Володимир Лимар ще раз звернув увагу всіх членів міжвідомчої групи:

«Необхідна суттєва активізація роботи з виявлення організованої злочинності, зосередження зусиль на викритті злочинів, учинених у складі організованих груп та злочинних організацій насамперед на пріоритетних напрямах».
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 691