Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2021

У Харківській обласній прокуратурі обговорили проблемні питання нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях (ФОТО)

21 квітня 2021 року під головуванням заступника керівника обласної прокуратури Станіслава Муратова проведено навчально-методичний семінар на тему «Проблемні питання нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян».

У заході взяли участь представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, науковці Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, представників Харківського апеляційного суду, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На вказаному семінарі обговорено актуальні проблеми сьогодення, які виникають на вказаному напрямі діяльності державних та правоохоронних органів, а також запропоновано шляхи їх вирішення в умовах адаптації кримінально-виконавчого законодавства України до законодавства Європейського Союзу та міжнародних стандартів.

Зокрема, приділено увагу питанням протидії катуванню, нелюдському або такому, що принижує гідність поводженню із затриманими, взятими під варту та засудженими. Присутні обговорили дотримання прав людини у роботі поліцейських за допомогою автоматизованої системи обліку дій із затриманими «Custody Records», а також виконання рішень Європейського суду з прав людини.
 
 
 
 
 
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 648