Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2021

Протидія злочинам у бюджетній та земельній сферах — в обласній прокуратурі відбулось засідання міжвідомчої робочої групи (ФОТО)

28 травня в обласній прокуратурі під головуванням керівника обласної прокуратури  Олександра Фільчакова відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії та розкриття кримінальних правопорушень у бюджетній та земельній сферах.

У заході взяли участь керівний склад апарату обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур та правоохоронних органів області. Метою зустрічі стала додаткова координація роботи з виконання заходів, обмін оперативними даними та перспективними напрацюваннями.

Учасники наради обговорили результати протидії, розкриття кримінальних правопорушень у бюджетній та земельній сферах, проблемні питання взаємодії правоохоронних органів, а також визначили завдання і додаткові спільні заходи на вказаному напрямі на наступний період.
 
Олександр Фільчаков зазначив, що Харківська область – це великий промисловий центр України, в якому представлені практично всі види економічної діяльності. Керівник обласної прокуратури закликав звернути увагу на факти розкрадання бюджетних коштів шляхом реалізації поворотних ресурсів  на комунальних та державних підприємствах.

Крім того, він підкреслив, що особливої уваги потребує питання витрачання бюджетних коштів у рамках програми Президента «Велике будівництво».

Очільник обласної прокуратури наголосив, що правоохоронці області мають потужний потенціал і здатні забезпечити ефективну боротьбу зі злочинністю у регіоні.
«Не дивлячись на те, що протягом останніх двох років викрито безпрецедентну кількість злочинних бюджетних схем, що призвели до мільйонних втрат, а до відповідальності вперше за останнє десятиріччя притягнуто перших керівників державних установ та організацій, департаментів Харківської міської ради та її комунальних підприємств, робота правоохоронців і надалі має бути системною та ефективною. Суспільство очікує викриття нових злочинів у бюджетній та земельній сферах, вироків з реальним покаранням», — зазначив  Олександр Фільчаков.

Ще одним проблемним питанням, визначеним очільником обласної прокуратури, є використання державних земель. Він акцентував, що у кожному районі є гектари земель резерву, які оброблюються місцевими ділками. Питання законності використання державних земель потребує ретельної перевірки та реагування правоохоронних органів.

Олександр Фільчаков висловив сподівання, що найближчим часом стан роботи з викриття та знешкодження злочинності у бюджетній та земельній сферах покращиться, і суспільство зможе впевнитися у результативності роботи правоохоронців.
 
 
 
 
 
 






Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 496