Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2021

У Харківській обласній прокуратурі обговорили питання захисту прав журналістів (ФОТО)

1 червня 2021 року в Харківській обласній прокуратурі під головуванням першого заступника керівника обласної прокуратури Володимира Лимаря проведено робочу зустріч з питань захисту прав журналістів.

У заході взяли участь представники журналістської спільноти, Інституту масової інформації, громадськості, керівники й експерти Харківських регіональних представництв Моніторингової місії ООН з прав людини, Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Наказом керівника обласної прокуратури створено міжвідомчу групу, до якої входять прокурори, співробітники Національної поліції, Служби безпеки та Державного бюро розслідувань.

До головних завдань міжвідомчої групи належить забезпечення протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно журналістів, а також ефективного розслідування фактів переслідування та перешкоджання професійній журналістській діяльності.

Голова робочої групи Володимир Лимар підкреслив, що питання безпеки діяльності журналістів на державному рівні віднесено до пріоритетів усіх органів правопорядку. Він акцентував на важливості діалогу, адже з кожним днем прокуратура стає все більш відкритою для громадськості та суспільства.

Перший заступник керівника обласної прокуратури наголосив, що безкарність за злочини проти журналістів неприпустима, тому необхідно об’єднати зусилля для подолання цього явища та ефективної роботи усієї правоохоронної системи.

За словами Володимира Лимаря, надзвичайно важливою є роль міжнародних інституцій та громадських організацій у відстеженні ситуацій щодо дотримання прав людини і забезпеченні фундаментального права на свободу слова.

Також голова робочої групи зазначив, що на постійній основі необхідно забезпечити взаємний обмін інформацією про стан реагування на заяви та повідомлення журналістів щодо порушення їх прав, а також розробити додаткові заходи захисту журналістів.

По завершенню зустрічі її учасники визначили конкретні спільні заходи, спрямовані на вирішення обговорених проблем, та домовилися про оперативний обмін даними про випадки порушень прав журналістів, щоб забезпечити невідкладне реагування.
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 670