Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

У Куп’янській окружній прокуратурі Харківської області обговорили стан додержання законодавства в екологічній сфері (ФОТО)

У Куп’янській окружній прокуратурі Харківської області проведено спільну нараду керівників правоохоронних та інших державних органів, присвячену проблемам у сфері охорони навколишнього природного середовища.

До участі в заході було запрошено представників контролюючих та правоохоронних органів, а також органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

На нараді обговорили стан додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища та використання природних ресурсів, а також протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля на території Куп’янського району.

У вступному слові керівник окружної прокуратури Едуард Миргородський зазначив, що проблема стану екології є однією зі складових частин національної безпеки, відповідно до Стратегії національної безпеки України.

Серед нагальних питань, вирішення яких потребує узгоджених дій правоохоронних і контролюючих органів регіону, керівник окружної прокуратури зазначив незаконну вирубку лісів та лісових насаджень, безгосподарське використання земель внаслідок їх самовільного зайняття та використання не за цільовим призначенням.

Також Едуард Миргородський акцентував на необхідності розробити спільні заходи, спрямовані зміцнення стану законності та правопорядку в екологічній сфері.

За результатами наради учасники узгодили комплекс скоординованих заходів для вирішення існуючих проблем захисту довкілля на території Куп’янського району.
 
 






Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 551