Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2021

Керівник обласної прокуратури зустрівся з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ФОТО)

4 червня 2021 року керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков провів зустріч з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини: головою регіонального офісу Красіміром Янковим та співробітниками Місії Євгенією Молькіною і Елішкою Моцковою.

Учасники зустрічі обговорили низку тем, пов’язаних із дотриманням прав людини, зокрема щодо ситуації із забезпеченням прав людини в Олексіївській виправній колонії №25, а також питання кваліфікації кримінальних правопорушень стосовно осіб, пов’язаних із так званими «ЛНР» і «ДНР».

Окрему увагу приділено одному з найактуальніших питань регіону — екологічним проблемам. Керівник обласної прокуратури розповів про результати роботи на цьому напрямку та підкреслив, що здобуті досягнення — не привід розслаблятися. Він подякував за інтерес представників Місії до вказаної категорії справ та їхню підтримку.

Олександр Фільчаков поінформував про результати роботи органів прокуратури у провадженні щодо викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря «Коксовим заводом «НОВОМЕТ». Так, судом задоволено позов прокуратури про стягнення 3,5 млн грн збитків, завданих наднормативними викидами «Коксохіму».

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання щодо забруднення річки Уди Темнівською виправною колонією № 100. Очільник обласної прокуратури запевнив, що досудове розслідування вказаної справи проводиться всебічно, і відразу після отримання результату проведених експертиз буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення кримінальних правопорушень.

Олександр Фільчаков акцентував на тому, що перед законом усі рівні, і для прокурорів немає жодної різниці, яку посаду займає особа, причетна до вчинення кримінальних правопорушень. Про це свідчить низка справ, у яких фігурантами є посадовці, депутати, співробітники правоохоронних органів. Яскравий приклад — кримінальне провадження за фактом винесення суддею одного з районних судів Харківської області завідомо неправосудної постанови.

Також учасниками було звернуто увагу на ситуацію з домашнім насильством. Олександр Фільчаков підкреслив, що протидія цій категорії злочинів — один з пріоритетів роботи органів прокуратури, а також акцентував на важливості превентивних заходів для запобігання злочинам, вчиненим у цій сфері.

Відповідаючи на запитання представниці Місії щодо впливу пандемії на роботу органів прокуратури, очільник обласної прокуратури розповів, що COVID-19 вніс свої ускладнення у процес роботи, зокрема для проведення робочих зустрічей та комунікації між відомствами. При цьому він наголосив, що в цілому пандемія не завадила ефективній та результативній роботі прокурорів.

Наприкінці зустрічі очільник обласної прокуратури висловив свою готовність до тісної та постійної комунікації для оперативного обміну досвідом, спостереженнями та рекомендаціями, аби спільними зусиллями покращити ситуацію з дотриманням прав людини в Україні.
 
 
 
 
 
 
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 483