Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

Керівник обласної прокуратури відвідав Харківську виправну колонію №43 (ФОТО)

8 липня цього року керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков та заступник керівника обласної прокуратури Станіслав Муратов здійснили візит до державної установи «Харківська виправна колонія №43».

Під час візиту проведено перевірку дільниці слідчого ізолятора та дільницю посиленого контролю. Очільник обласної прокуратури поспілкувався з ув’язненими та засудженими з приводу умов тримання, забезпечення адміністрацією установи їх конституційних прав, а також працевлаштування в колонії.
 
Скарг від в’язнів на порушення їх прав, у тому числі щодо умов тримання, не надходило.
 
Також проведено особистий прийом 4 засуджених, які задавали питання стосовно оскарження судових рішень в апеляційному порядку, строків застосування передбачених законом пільг та приведення вироків щодо них у відповідність у зв’язку зі змінами у кримінальному законодавстві.
 
Розгляд письмових звернень від цих засуджених одразу ж доручено апарату обласної прокуратури.
 
Довідково: Харківська виправна колонія № 43 — це кримінально-виконавча установа середнього рівня безпеки для тримання чоловіків, засуджених до позбавлення волі, які раніше відбували покарання у виді позбавлення волі. Колонія розрахована на тримання 980 осіб. Станом на 08.07.2021 року в колонії відбувають покарання 780 осіб.
 
 
 
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 743