Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2021

У Харківській обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за 6 місяців 2021 року (ФОТО)

29 липня керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков провів оперативну нараду, присвячену підсумкам роботи органів прокуратури за І півріччя 2021 року на основних напрямах діяльності та визначенню завдань на наступний період.

У заході взяли участь працівники апарату обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур, їх перші заступники та заступники.
 
Як повідомив Олександр Фільчаков, в умовах процесу реформування системи органів прокуратури України, за суттєвих законодавчих і структурних змін забезпечено ефективне виконання покладених на прокуратуру функцій і завдань.
 
Керівник обласної прокуратури зазначив, що спільно з органами правопорядку області розроблено та вжито низку скоординованих заходів, які дозволили підвищити рівень протидії злочинності:
 
«Зменшилась кількість особливо тяжких та тяжких злочинів, насамперед умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, грабежів, розбійних нападів. Значно менше учинено крадіжок з квартир та автомобілів, кримінальних правопорушень проти безпеки руху та експлуатації транспорту, громадського порядку, а також вчинених неповнолітніми та у стані алкогольного сп’яніння».
 
Зокрема, до суду направлено обвинувальні акти у 100 кримінальних провадженнях органів поліції про корупційні правопорушення стосовно 123 осіб, 51 – про правопорушення, вчинені у бюджетній системі стосовно 67 осіб, 31 – у сфері довкілля стосовно 37 осіб, 30 – у сфері земельних правовідносин стосовно 30 осіб. Розкрито кримінальне правопорушення у сфері охорони та використання надр із загальною сумою збитків 102 млн гривень.
 
За словами очільника обласної прокуратури, протягом звітного періоду прокурори належним чином реагували на порушення законодавства з питань використання бюджетних коштів, при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення, дотримання прав засуджених. Також забезпечено належне апеляційне та касаційне реагування прокурорів на незаконні судові рішення у кримінальних провадженнях, активізовано роботу щодо реагування у порядку ч. 3 ст. 651 Закону України «Про запобігання корупції», а також діяльність щодо захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства.
 
«Водночас попри значний обсяг проведеної роботи вимагають розв’язання проблемні питання з окремих напрямів діяльності. Очікування результатів роботи прокуратури потребує вжиття невідкладних дієвих організаційних та практичних заходів», — наголосив Олександр Фільчаков.
 
Звертаючись до керівників окружних прокуратур та їх заступників, Олександр Фільчаков наголосив на необхідності продовжувати активну роботу на місцях та посилити координацію між правоохоронними органами.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 767