Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2021

У Куп’янській окружній прокуратурі Харківської області проведено координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів району (ФОТО)

6 серпня 2021 року відбулась координаційна нарада з керівниками правоохоронних органів Куп’янського району.

У заході взяли участь виконуючий обов’язки керівника обласної прокуратури Володимир Лимар, керівний склад Куп’янської окружної прокуратури Харківської області, керівники правоохоронних органів області та органів державної виконавчої влади, а також очільники місцевої виконавчої влади й органів місцевого самоврядування.
 
Головною метою наради стало спільне визначення всіх існуючих у діяльності правоохоронної системи проблем та розроблення найбільш дієвих шляхів їх подолання.
 
Виконуючий обов’язки керівника обласної прокуратури Володимир Лимар звернув увагу присутніх, що проведення виїзних засідань координаційних нарад на місцевому рівні дозволяє об’єктивно та всебічно оцінити стан криміногенної ситуації у регіоні та, зокрема, в окремо взятій структурній одиниці — територіальній громаді.
 
«Закликаю представників правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування обговорити актуальні питання взаємодії, не замовчуючи реальні проблеми».
 
Володимир Лимар зауважив, що, оскільки Куп’янський район межує із зоною проведення Операції об’єднаних сил, в зоні особливої уваги мають бути запобігання та викриття злочинів, вчинених у складі організованих груп, оскільки підтримання громадського порядку — це основне завдання правоохоронних органів.
 
Володимир Лимар проінформував, що на території Куп’янського району вчинено майже 2 тисячі кримінальних правопорушень, з яких половина — безпосередньо в Куп’янській громаді, по дві сотні — у Дворічанській та Шевченківській громадах, понад сотні — у Курилівській громаді. За 7 місяців поточного року розпочато досудове розслідування за фактами вчинення 46 службових злочинів, переважна частина яких стосується сфери земельних відносин. Виконуючий обов’язки очільника обласної прокуратури акцентував, що в умовах децентралізації питання освоєння громадами бюджетних коштів повинно постійно бути в полі зору уповноважених органів правопорядку.
 
Крім того, за звітний період розпочато досудове розслідування за 27 заявами про вчинення незаконних порубок лісу на територіях Великобурлуцької, Петропавлівської, Курилівської, Куп’янської громад.
 
Володимир Лимар зазначив, що на проблему, пов’язану з незаконною вирубкою дерев, необхідно звернути увагу не лише представникам підрозділів поліції, а й місцевої влади, лісових господарств.
 
Він наголосив на необхідності системного обміну інформацією для зміцнення законності, ефективного запобігання та протидії правопорушенням.
 
Керівник Куп’янської окружної прокуратури Харківської області Едуард Миргородський у своєму виступі висловив стурбованість щодо криміногенної ситуації у Куп’янську. Попри зниження рівня злочинності в цілому по області, за звітний період число скоєних злочинів зросло на 9 відсотків, у тому числі майже вдвічі збільшилось число особливо тяжких та на 10 відсотків — тяжких правопорушень.

«Ми маємо зробити так, щоб люди почувалися в безпеці», — акцентував очільник окружної прокуратури.

Він розповів, що протягом 7 місяців поточного року виявлено 15 злочинних фактів у земельній сфері і наразі державі відшкодовано понад 150 тис. грн:

«Нам потрібно скоординувати свої зусилля та працювати із подвійною силою в тих умовах, які маємо на сьогоднішній день, для того щоб нарешті стабілізувати криміногенну обстановку на піднаглядній території та довести суспільству здатність правоохоронної системи ефективно протидіяти злочинності».

Едуард Миргородський висловив сподівання, що спільними зусиллями правоохоронні органи зможуть забезпечити якісне виконання поставлених завдань — захист державних інтересів та встановлення законності і правопорядку у районі.

За результатами координаційної наради буде прийнято відповідну постанову із завданнями для підрозділів правоохоронних органів.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 895