Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2021

У Слобідській окружній прокуратурі м. Харкова обговорили стан взаємодії районних органів правопорядку з протидії злочинності (ФОТО)

У заході взяли участь керівний склад Слобідської окружної прокуратури м. Харкова, керівники територіальних відділів поліції та органів державної виконавчої влади, голови Комінтернівського та Червонозаводського районних судів м. Харкова, а також очільники місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Основною темою наради стало розроблення спільних рішень та засобів подолання існуючих проблем в діяльності правоохоронних органів районів з метою поліпшення криміногенної ситуації, а також вирішення проблемних аспектів у співпраці правоохоронних органів.
 
Керівник окружної прокуратури Ігор Білодід у своєму виступі зазначив, що завдяки вжитим скоординованим заходам стабілізовано криміногенну ситуацію в регіоні. До суду направлено 7 обвинувальних актів з питань протидії корупції, 4 — у бюджетній сфері, 3 — у сфері земельних відносин, 1 — у сфері екології та природних ресурсів.
 
За словами керівника окружної прокуратури, в Основ’янському районі рівень злочинності знижено з 89,6 до 63% на 10 тис. населення, у Слобідському районі — з 67,2 до 55,4% на 10 тис. населення.
 
Незважаючи на здобуті результати, існує низка проблем, які потребують вирішення. Так, у той час, коли у Слобідському районі на 5% зменшився показник злочинів, вчинених особами, які раніше вже вчиняли кримінальні правопорушення, в Основ’янському районі цей показник виріс на 51%.  Також зросла кількість злочинів, вчинених групою осіб.
 
Ігор Білодід акцентував, що суспільство потребує реальних результатів роботи, а не просто цифри у звітах:
 
«Наголошую на важливості злагодженої роботи всіх правоохоронних органів. Усім нам необхідно вжити заходів для подолання проблем, щоб спільними зусиллями покращити результати роботи на пріоритетних напрямках».
 
За результатами координаційної наради прийнято відповідну постанову із завданнями для підрозділів правоохоронних органів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 697