Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2021

У Харківській обласній прокуратурі обговорили питання захисту прав журналістів (ФОТО)

28 вересня 2021 року в Харківській обласній прокуратурі під головуванням першого заступника керівника обласної прокуратури Володимира Лимаря відбулась чергова робоча зустріч, присвячена захисту прав журналістів.

У заході взяли участь співробітники апарату обласної прокуратури, СУ ГУНП в Харківській області, а також представники Інституту масової інформації та журналістської спільноти.
 
Нагадаємо, наказом керівника обласної прокуратури від 27 травня 2021 року створено міжвідомчу робочу групу, до складу якої, окрім прокурорів, входять співробітники Національної поліції, Служби безпеки та Державного бюро розслідувань.
 
До головних завдань міжвідомчої групи належить забезпечення протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно журналістів, а також ефективного розслідування фактів переслідування та перешкоджання професійній журналістській діяльності.
 
У вступному слові голова робочої групи Володимир Лимар нагадав присутнім, що 14 вересня підписано Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю медійних, правозахисних і громадських організації та Офісу Генерального прокурора.
 
«У черговий раз акцентую увагу на тому, що для нас надзвичайно важливим є відкритий діалог з журналістським середовищем, адже питання безпеки кожного журналіста є одним із пріоритетів діяльності усіх органів правопорядку».
 
Перший заступник керівника обласної прокуратури зазначив, що правоохоронними органами постійно вживаються заходи до підвищення ефективності протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно представників журналістської спільноти, і наголосив, що наразі на цьому напрямку є значні досягнення.
 
Представники ЗМІ відзначили, що ефективність досудового розслідування злочинів зазначеної категорії дійсно підвищилась, а також підкреслили відкритість правоохоронних органів і готовність до тісної співпраці.
 
Учасники заходу обмінялись актуальною інформацією про випадки порушень прав журналістів, окреслили коло проблемних питань, обговорили способи їхнього вирішення та домовилися про подальшу активну співпрацю.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1054