Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2021

Керівник обласної прокуратури провів зустріч з делегацією Регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (ФОТО)

2 листопада 2021 року керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков провів робочу зустріч зі старшим радником з питань прокуратури Консультативної Місії Європейського Союзу Еленою Аґуеро Рамон-Ллін та іншими експертами Місії.

Головною метою візиту стала активізація співпраці між КМЄС та органами прокуратури.
 
Елена Аґуеро Рамон-Ллін розповіла про головні пріоритети у роботі, серед яких національна і державна безпека, протидія організованій та транскордонній злочинності, кримінальна юстиція, питання громадської безпеки і діяльності поліції, запобігання злочинам в екологічній сфері, а також формування дружнього ставлення до дитини та протидія дитячій злочинності.
 
Олександр Фільчаков повідомив про результати реформи органів прокуратури в Харківській області та зазначив, що перезавантаження прокуратури — це велике зрушення, яке оцінюється позитивно.
 
Старший радник з питань прокуратури Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Елена Аґуеро Рамон-Ллін висловила готовність надавати інформаційну підтримку за різними напрямками, зокрема проводити консультації та предметні зустрічі з працівниками обласної прокуратури.
 
Довідково: 1 грудня 2014 року КМЄС отримала мандат на здійснення своєї діяльності в Україні. Починаючи з 2014 року, Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1392