Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2021

«Наші двері завжди відкриті для співпраці», — керівник обласної прокуратури Фільчаков (ФОТО)

Удосконалено механізм взаємодії між обласною прокуратурою та Офісом Омбудсмана України.

24 грудня 2021 року керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков провів робочу зустріч із представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Сергієм Кузьменком та Андрієм Ковганом.

Учасники заходу наголосили, що між представниками Офісу Омбудсмана України та обласною прокуратурою триває дієва співпраця, спрямована на забезпечення дотримання прав людини та про обмін інформацією, що дозволяє оперативно реагувати на порушення законодавства та поновлення прав ув’язнених.

Протягом 2021 року представниками Офісу Омбудсмана України передано низку матеріалів з питань порушення прав ув’язнених, на які обласною прокуратурою забезпечено принципове реагування.

Результатом зустрічі стала низка домовленостей, спрямованих на підвищення інституційної спроможності органів прокуратури у сфері дотримання прав людини.

Учасники заходу визначилися з колом питань, які необхідно обговорити під час проведення правопросвітницького заходу на базі однієї з установ виконання покарань області.

Довідково: упродовж поточного року обласною прокуратурою до піднаглядних органів та установ внесено 795 документів реагування, за результатами їх розгляду до встановленої законом відповідальності притягнуто 618 осіб, скасовано 114 незаконних актів індивідуальної дії, розпочато 68 кримінальних проваджень.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2468