Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2022

Пліч-о-пліч зі світом: очільник обласної прокуратури спільно з Генпрокурором та прокурором Гаазького суду оглянули місця воєнних злочинів країни-агресора у Харкові (ФОТО)

14 червня 2022 року Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков та харківські прокурори оглянули місця воєнних злочинів РФ у м. Харкові.

Прокурори обстежили найбільш постраждалий район міста — Північну Салтівку. Також було оглянуто Шевченківський район, де 26 травня загинуло 9 осіб та 17 отримали поранення. Того дня російські військові позбавили життя 5-місячного немовля, яке загинуло на руках свого батька. Дитину відкинуло на дах будинку. Мати загиблого хлопчика отримала поранення. 
 
За час російського вторгнення в Харкові та області загинули вже 760 цивільних, поранено більше 1000. Зруйновано понад 4000 об’єктів, з яких майже 2500 — багатоповерхівки.
 
Прокурори кожного дня докладають зусиль заради притягнення до відповідальності винних та встановлення правосуддя. Спільно з усім світом ми продовжуємо говорити правду про війну в Україні, збирати докази воєнних злочинів, порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права. Відповідальність агресора неминуча.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 706