Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2022

Посилюємо міжнародний фронт співпраці: Олександр Фільчаков зустрівся зі спеціалістами Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (ФОТО)

У заході, що відбувся 24 жовтня, також взяли участь керівний склад Харківської обласної прокуратури, Управління СБУ в Харківській області, ГУНП в Харківській області, ХОБСМЕ та ННЦ «Інститут судових експертиз ім. Засл.проф. М. С. Бокаріуса».

На початку зустрічі керівник обласної прокуратури подякував іноземним колегам за те, що у такий надскладний час для всієї України та Харківського регіону вони підтримують нашу державу задля встановлення справедливості та покарання кожного російського злочинця.
 
«З першого дня війни прокурори, слідчі поліції та СБУ документують факти збройної агресії РФ та проводять всебічне і повне розслідування», — підкреслив Олександр Фільчаков.
 
Представники Офісу прокурора МКС наголосили на тому, що їх ціль — допомагати у проведенні розслідування злочинів, вчинених військовими країни-агресора. 
 
Крім того, спеціалісти Офісу прокурора МКС зазначили, що 16 представників голландської місії готові надавати практичну допомогу правоохоронцям Харківщини для ефективного розслідування воєнних злочинів, вчинених ЗС РФ, для збору достатньої кількості неспростовних доказів. Серед них: криміналісти, експерти, вибухотехніки та лікар-криміналіст.
 
Під час зустрічі міжнародні колеги обговорили з керівниками відомств процес ознайомлення з матеріалами кримінальних проваджень та порядок проведення спільних слідчих дій на деокупованих територіях Харківщини. 
 
«Російські військові нищать наші домівки, руйнують інфраструктуру, вбивають українців. Ми працюємо відповідно до вимог чинного українського законодавства як європейська країна. Ми фіксуємо кожен воєнний злочин країни-агресора для покарання всіх винних. Світ має знати і бачити правду», — зазначив наприкінці зустрічі Олександр Фільчаков.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокураутри

кількість переглядів: 496