Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2013

Прокуратура області посилює нагляд за додержанням законів про адміністративні правопорушення

Нагляд за додержанням і застосуванням законів про адміністративні правопорушення територіальними підрозділами прикордонної служби України переданий до відділу захисту прав громадян та інтересів держави при застосуванні законів про адмінправопорушення прокуратури області.

Як розповів заступник прокурора області Леонід Лахтюк, раніше цим питанням опікувався відділ нагляду за додержанням законів органами СБУ, Державної митної служби та Державної прикордонної служби України прокуратури області.

Такі зміни відбулися за наказом Генерального прокурора України, ураховуючи необхідність об’єднання за функціональною належністю усієї зазначеної наглядової діяльності в одному підрозділі.

«Це переформатування корелюється із загальною тенденцією постійного удосконалення організації роботи органів прокуратури та останніми змінами до Закону України «Про прокуратуру». За таким же принципом, доречі, об’єднано наглядову діяльність в «ювенальному підрозділі», у якому поєднано усі питання захисту прав дітей. Так само тепер наглядом за діяльністю усіх без винятку державних органів, які мають право застосовувати законодавство про адміністративні правопорушення, займатиметься один відділ прокуратури області», - прокоментував нововведення заступник прокурора.

За його словами, таким чином в одному підрозділі будуть акумулюватись всі напрацювання стосовно зазначеного напрямку наглядової діяльності. Це дозволить досягти максимального удосконалення наглядової правозастосовної практики та вдасться ефективніше захищати законність. 

«Цей напрямок має свої окремі специфічні елементи, що потребують ретельного дослідження, - наголосив Л. Лахтюк. - На цьому тижні працівники Генеральної прокуратури України надали нам практичну допомогу в організації вказаної роботи».

Він підкреслив, що під час цієї допомоги основна увага була прикута до важливих питань, які потребують систематичного дослідження галузевим підрозділом. За результатами визначено комплекс заходів, що передбачає удосконалення наглядової діяльності та її впливу на стан законності.     

Найближчим часом прокуратура області надасть аналогічну практичну допомогу прокуратурам декількох районів та проведе науково-практичний семінар з цієї тематики.      

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 75368