Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2013

Прокурори чотирьох регіонів обговорили проблеми дотримання прав ув’язнених на регіональному семінарі у Харкові (фото)

Однією з конституційних функцій органів прокуратури України є нагляд за додержанням прав ув’язнених.

Проблеми та пріоритети роботи на цьому напрямі обговорили на регіональному семінарі, проведеному Генеральною прокуратурою України на базі прокуратури Харківської області (фото - тут).
 
У роботі семінару взяли участь працівники Генеральної прокуратури України, керівництво прокуратури Харківської області, професорсько-викладацький склад Національної академії прокуратури України, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, міськрайпрокурори, начальники відділів прокуратур Харківської, Дніпропетровської, Полтавської та Сумської областей.
 
Як відзначив в. о. начальника організаційно-методичного відділу Головного управління Генеральної прокуратури України Василь Куцик, питання дотримання конституційних прав затриманих, ув'язнених та засуджених, а також запобігання застосуванню до них тортур чи іншого жорстокого поводження перебувають під постійною увагою Президента України, керівництва Генеральної прокуратури України, громадськості та міжнародних правозахисних організацій.
 
Він звернув увагу учасників семінару на необхідність підвищення ефективності нагляду на зазначеній ділянці, реального усунення виявлених порушень, поновлення прав ув'язнених і засуджених, проведення особистих прийомів в установах виконання покарань.
 
За інформацією заступника прокурора області Олександра Муравенка, ситуація у зазначеній сфері значно поліпшилася з прийняттям нового кримінального процесуального законодавства.
 
«Новий Кримінальний процесуальний кодекс України докорінно змінив процедуру обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зокрема, на Харківщині за більш виваженого підходу до обрання запобіжних заходів удвічі зменшилася кількість осіб, взятих під варту, ліквідовано переповнення слідчого ізолятора. Забезпечення права на захист у кримінальному провадженні на сьогодні відповідає європейським стандартам», - відзначив О. Муравенко.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 75217