Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2013

Критерії результативної боротьби з корупцією: рівень суспільної небезпеки злочину, своєчасність виявлення та розкриття – прокурор області (фото)

Результативність боротьби з корупцією розцінюється органами прокуратури передусім з точки зору ступеня суспільної небезпеки виявлених злочинів – з огляду на  службове становище корупціонерів, з урахуванням своєчасності їх виявлення і розкриття.

Про це повідомив на засіданні колегії Харківської обласної державної адміністрації прокурор області Геннадій Тюрін.
 
«Керівництвом прокуратури області зосереджені зусилля на підвищенні рівня організації прокурорського нагляду на даному напрямку з огляду саме на ці критерії», - підкреслив він.
 
За його словами, спільні зусилля правоохоронних органів краю дали певні позитивні результати у протидії корупції, проте на цьому напрямі роботи існує ще низка проблем, які потребують вирішення.
 
«Так, недостатньо активно працюють відповідні суб’єкти, які здійснюють діяльність щодо запобігання та протидії корупції, передусім – на пріоритетних напрямах. Зокрема, у сфері земельних відносин, у бюджетній, фінансово-кредитній системах, управління державним та комунальним майном, агропромисловому та паливно-енергетичному комплексах. Особливо це стосується Вовчанського, Валківського, Дергачівського, Ізюмського, Куп’янського, Первомайського, Чугуївського районів області, Київського та Комінтернівського районів міста Харкова. Водночас фактично самоусунувся від цієї роботи підрозділ ДСБЕЗ Головного управління МВС України в області, яким кримінальних корупційних правопорушень виявлено вполовину менше, ніж торік», - відзначив Г. Тюрін.
 
На думку прокурора області, першочерговими заходами для забезпечення належної реалізації національної антикорупційної стратегії мають бути активізація діяльності спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції щодо викриття та документування фактів корупції за пріоритетними напрямками. Також він наголосив на необхідності додаткового вивчення стану ефективності виконання програм з питань запобігання та протидії корупції та виконанні вимог антикорупційного законодавства з питань фінансового контролю.
 
«Для цього слід звернути увагу на недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів, припинення корупційного правопорушення та негайного письмового повідомлення про його вчинення спеціально уповноважених суб’єктів у сфері  протидії корупції», - підкреслив керівник відомства.
 
Г.Тюрін також підкреслив, що постановою координаційної наради керівників правоохоронних органів області, проведеної 18 вересня  поточного року, передбачені перевірки стану додержання законодавства під час приватизації, надання в оренду, збереження органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування об’єктів державної та комунальної власності, де звернуто увагу на наявність корупційних правопорушень. Наразі вони тривають.
 
«Упевнений, що спільна робота правоохоронних органів та органів влади на цьому напрямку дасть позитивний результат. Бо лише спільними зусиллями і  плідною взаємодією ми в змозі подолати негативні тенденції в питаннях протидії корупції, забезпечити законність у регіоні», - резюмував прокурор області.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1717