Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2016

Справжня варта: На Харківщині боротимуться з правопорушеннями в сільськогосподарській сфері

В 12 районах були виявлені правопорушення у використанні земель сільськогосподарського призначення.

 
 
«На сьогоднішній день пріоритетним залишається питання щодо використання земель сільськогосподарського призначення, – розповів Олександр Шевченко, начальник управління прокуратури Харківської області, – наша робота направлена на виявлення та припинення всіх правопорушень. Була промоніторена ситуація в області. І в 12 районах були виявлені порушення у сфері використання та обробки земель сільськогосподарського призначення».
 

За його словами, відповідні порушення були виявлені в Первомайську, Змієві, Ізюмському районі, Чугуївському, Вовчанському, Харківському, Дворічанському, Валківському, Лозівському тощо. Наприклад, нерідкі випадки, коли правопорушники не оформлюють жодних документів на землю або починають отримувати незаконним чином прибутки від експлуатації земель сільськогосподарського призначення. «Але наші горе-фермери продовжують обробляти землю, збирати урожай і заробляти на цьому прибуток, – зазначив Олександр Шевченко, – при цьому, до державного і місцевого бюджету надходять досить мізерні доходи».
 

Олександр Бондаренко, начальник управління прокуратури Харківської області, розповів про інші правопорушення у цій сфері. Це, зокрема, порушення при визначенні розміру орендної плати, надання земель лісового фонду, які перебувають у постійному користуванні підприємств, у власність для забудови, а також ухилення від сплати оренди. «З двох земельних ділянок загальною площею 1235 га суб’єктом господарювання у Харківському районі не доплачені в бюджет понад мільйон гривень, – підкреслив він, – за цим фактом вже відреагувала Харківська місцева прокуратура №6». Бондаренко також зазначив, що цього року було виявлено чимало випадків незаконного відчуження органами місцевої влади земель сільськогосподарського призначення для їх подальшого забудовування.
 

Олександр Шевченко підкреслив, що всі ці порушення розслідуються правоохоронними органами. На даний момент було зареєстровано 24 кримінальні справи. За його словами, якби голови сільськогосподарських підприємств дотримувались закону, то їм би не довилося контактувати з правоохоронцями.
 

Джерело: Справжня варта, 21.07.2016



 

кількість переглядів: 1269